Γαριδομακαρονάδα

Υλικά

½ κιλό γαρίδες No2 κατεψυγμένες ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ
½ πακέτο λινγκουίνι ΕΞΟΧΟΝ
750 ml νερό
2 ντομάτες
1 κύβο λαχανικών
20 ml ούζο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.γ. ζάχαρη
μπούκοβο
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αποψύχουμε τις γαρίδες, τις καθαρίζουμε βγάζοντας το κεφάλι και το κέλυφος. Αφαιρούμε το έντερο χαράσσοντας τη ράχη της γαρίδας. Βράζουμε τα κεφάλια και τα κελύφη με τον κύβο και το νερό για 10’-15’. Σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό. Στη συνέχεια, σοτάρουμε τις γαρίδες με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα για μερικά δευτερόλεπτα.

Αφήνουμε τις γαρίδες στην άκρη και στο ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά χοντροκόβουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 πρέζα ζάχαρη, 1 πρέζα μπούκοβο. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και σβήνουμε με το ούζο. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, κόβουμε τις ντομάτες και τις ρίχνουμε μέσα. Προσθέτουμε το ζωμό από τις γαρίδες και τα λινγκουίνι στο τηγάνι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10΄ ανακατεύοντας συχνά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις γαρίδες και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Βαθμός ευκολίας

50%

Χρόνος Εκτέλεσης

50%

Καλή απόλαυση!

  • SHARE
Contact

Συνδεθείτε με τον Δαβούτη.

Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε πληροφορία
σχετικά με τα προιόντα και τα καταστήματά μας.

Κατάστημα Νέας Ιωνίας

Αλ. Παναγούλη & Εργασίας 15, Νέα Ιωνία, Αθήνα
Τηλ. 210 2792171 (2 Γραμμές) Fax 210 2790 308
Ωράριο Λειτουργίας
Δευτέρα – Παρασκευή: 08:00πμ – 21:00μμ
Σαββάτο: 08:00πμ – 18:00μμ
Email: [email protected]

Κατάστημα Χαλανδρίου

Αγίας Παρασκευής 130, Χαλάνδρι, TK 152 32
Tηλ. 210 6814084
Ωράριο Λειτουργίας
Δευτέρα – Παρασκευή: 08:00πμ – 21:00μμ
Σαββάτο: 08:00πμ – 18:00μμ
Email: [email protected]

Χονδρική

Αλ. Παναγούλη & Εργασίας 15, Νέα Ιωνία, Αθήνα,
Tηλ. 210 2720096 – 210 2717882 (4 Γραμμές)
Ωράριο Λειτουργίας
Δευτέρα – Παρασκευή: 08:00πμ – 16:00μμ
Email: [email protected]

ΤΗΛ: 210 2792171

© Copyright 2024 Δαβούτης Α.Ε., Εμπορία & Επεξεργασία Κρεάτων
Powered by

Contact