Υλικά
½ κιλό γαρίδες No2 κατεψυγμένες ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ
½ πακέτο λινγκουίνι ΕΞΟΧΟΝ
750 ml νερό
2 ντομάτες
1 κύβο λαχανικών
20 ml ούζο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.γ. ζάχαρη
μπούκοβο
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αποψύχουμε τις γαρίδες, τις καθαρίζουμε βγάζοντας το κεφάλι και το κέλυφος. Αφαιρούμε το έντερο χαράσσοντας τη ράχη της γαρίδας. Βράζουμε τα κεφάλια και τα κελύφη με τον κύβο και το νερό για 10’-15’. Σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό. Στη συνέχεια, σοτάρουμε τις γαρίδες με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα για μερικά δευτερόλεπτα.
Αφήνουμε τις γαρίδες στην άκρη και στο ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά χοντροκόβουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 πρέζα ζάχαρη, 1 πρέζα μπούκοβο. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και σβήνουμε με το ούζο. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, κόβουμε τις ντομάτες και τις ρίχνουμε μέσα. Προσθέτουμε το ζωμό από τις γαρίδες και τα λινγκουίνι στο τηγάνι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10΄ ανακατεύοντας συχνά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις γαρίδες και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.