Υλικά
1-1.5 κιλό μπούτι αρνίσιο
1 κιλό πατάτες
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα απαλή
χυμό από 1 πορτοκάλι μικρό
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
200 γρ. βραστό νερό
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις τοποθετούμε μαζί με το αρνί στο ταψί. Με ένα μαχαίρι, τρυπάμε το αρνί σε διάφορα σημεία. Αναμειγνύουμε στο μίξερ τις δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο με το μέλι, τη μουστάρδα, το λεμόνι και το πορτοκάλι και αφήνουμε στην άκρη.
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μείγμα στο αρνί και τις πατάτες. Προσθέτουμε νερό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύοντάς το ώστε να πάει σε όλο το φαγητό. Το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για μιάμιση ώρα. Προς το τέλος βγάζουμε το αλουμινόχαρτο για να πάρει χρώμα.
* Η ίδια συνταγή θα μπορούσε να υλοποιηθεί εξίσου νόστιμα και με χεράκι αρνίσιο.