Υλικά για 4-6 Άτομα
12 λουκάνικα κοτόπουλου τύπου Φρανκφούρτης ή λουκάνικα χοιρινά
12 μαλακά ψωμάκια μακρόστενα (διαθέσιμα στα καταστήματά μας)
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 ποτήρια του νερού, νερό
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
2 κ.σ. πελτέ (ή 2-3 ντομάτες τριμμένες ή χυμό τομάτας)
3-4 μπαχάρια
Λίγο αλάτι
Λίγο κόκκινο πιπέρι (και για πολύ δυνατούς γευστικούς κάλυκες λίγο ταμπάσκο)
12 λουκάνικα κοτόπουλου τύπου Φρανκφούρτης ή λουκάνικα χοιρινά
12 μαλακά ψωμάκια μακρόστενα (διαθέσιμα στα καταστήματά μας)
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 ποτήρια του νερού, νερό
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
2 κ.σ. πελτέ (ή 2-3 ντομάτες τριμμένες ή χυμό τομάτας)
3-4 μπαχάρια
Λίγο αλάτι
Λίγο κόκκινο πιπέρι (και για πολύ δυνατούς γευστικούς κάλυκες λίγο ταμπάσκο)
Εκτέλεση
Σε μια πλατιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το λάδι και τον πελτέ. Ρίχνουμε το νερό, βάζουμε και τα λουκάνικα και ρίχνουμε το αλάτι, τα πιπέρια και τα μπαχαρικά. Βράζουμε περίπου για μισή ώρα, δηλαδή μέχρι να είναι έτοιμα τα λουκάνικα και να είναι αρκετά πηχτή η σάλτσα.
Χαράζουμε τα ψωμάκια στην μέση από την μια μεριά και τα βάζουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα για περίπου 10 λεπτά (ίσα να ζεσταθούν).
Αν θέλουμε πριν τα βάλουμε στον φούρνο, τοποθετούμε τυρί του τοστ ή φέτα – για να λιώσουν όση ώρα ζεσταίνονται τα ψωμάκια.
Βγάζουμε τα ψωμάκια (σκέτα ή με τυρί) από τον φούρνο και τοποθετούμε μέσα ένα λουκάνικο και λίγη σάλτσα.