Υλικά
2 κότσια χοιρινά
4 κ.σ. αλάτι χονδρό
3 κρεμμύδια σε φέτες
Λίγο δενδρολίβανο
2 σκελίδες σκόρδου σε φέτες
1 μπουκάλι μπύρα
1 πορτοκάλι
Για τη σάλτσα
1/2 φλιτζάνι μουστάρδα
1κ.σ. μέλι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Ξύσμα από πορτοκάλι
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Από την προηγούμενη μέρα βάζουμε τα κότσια σε μια λεκάνη με νερό το χοντρό αλάτι και τα αφήνουμε εκεί όλη τη νύχτα.
Την επομένη τα στεγνώνουμε και τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C.
Φτιάχνουμε την σάλτσα ανακατεύοντας τα συστατικά της.
Σε ένα μεγάλο ταψί καλύπτουμε την επιφάνεια με κρεμμύδια και τοποθετούμε τα δύο κότσια όρθια.
Με ένα πινέλο αλείφουμε τα κότσια με το μείγμα μας και με όσο περισσέψει τα περιχύνουμε.
Προσθέτουμε στο ταψί το δενδρολίβανο, τα σκόρδα, τη μισή μπύρα, το χυμό και τη φλούδα του πορτοκαλιού.
Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου για 30′.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 150 °C και το αφήνουμε για άλλες 3 ώρες.
Περίπου στη μιάμιση ώρα προσθέτουμε την υπόλοιπη μπύρα.
Μόλις περάσει η ώρα βγάζουμε το ταψί και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία πάλι στους 200 °C.
Αφαιρούμε τη λαδόκολλα, το αλουμινόχαρτο, πετάμε τη φλούδα του πορτοκαλιού και μαζεύουμε τη σάλτσα και τα κρεμμύδια σε ένα μπολ.
Ξαναβάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για άλλα 15′ λεπτά να ροδίσουν τα κότσια.