Υλικά
2 κιλά spare ribs χοιρινά
Για το καρύκευμα
2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. πιπέρι μαύρο
2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. σκόρδο σκόνη
1 κ.γ. κρεμμύδι σκόνη
1 κ.γ. τσίλι σκόνη
Για τη σάλτσα
1 κούπα BBQ sauce
1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα υλικά του καρυκεύματος.
Κόβουμε τόσα κομμάτια αλουμινόχαρτο όσα είναι και τα spare ribs. Τα κόβουμε αρκετά μεγάλα, για να μπορούμε να τυλίξουμε μέσα το κρέας.
Πασπαλίζουμε το κρέας και από τις δύο μεριές με το καρύκευμα, το τυλίγουμε στο αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε σε ταψί.
Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 150 °C για 2 ώρες.
Ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας.
Μόλις περάσουν οι 2 ώρες βγάζουμε το ταψί και δυναμώνουμε τον φούρνο στους 180 °C.
Ξετυλίγουμε το κρέας και αλείφουμε με τη σάλτσα και από τις δύο μεριές.
Τοποθετούμε πάλι το ταψί με το κρέας στον φούρνο αυτή τη φορά όμως χωρίς το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε 15 λεπτά.