Υλικά
2 κομμάτια οσομπούκο βόειο
ελαιόλαδο
Λίγο αλεύρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ξυλάκι κανέλας
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. τσίλι σκόνη
2 τομάτες πολτοποιημένες
1/4 πελτές τομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
Ένα πακέτο μακαρόνια της επιλογής σας
Παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
Αλευρώνουμε το κρέας και το βάζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε μέχρι να μαραθούν.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τον πελτέ τομάτας, τις τομάτες και τα μπαχαρικά.
Το αφήνουμε για μιάμιση ώρα σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις περάσει η ώρα φτιάχνουμε τα μακαρόνια χωρίς να βγάλουμε από τη φωτιά το κρέας. Δοκιμάζουμε τη σάλτσα και προσθέτουμε αλατοπίπερο αν χρειάζεται.
Αφού γίνουν τα μακαρόνια ρίχνουμε λίγο από το νερό τους στο κρεας και τα στραγγίζουμε.
Αφού περάσουν 10′ βγάζουμε το κρέας από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μακαρόνια.
Σερβίρουμε και ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο τυρί.