(Φωτογραφία από το βιβλίο «Η Ελένη Ψυχούλη μαγειρεύει του καλού καιρού», εκδόσεις Πατάκη, 2013)
Υλικά
1/2 kg λουκάνικα
10 πράσινες πιπεριές
1/2 kg τομάτες ώριμες πολτοποιημένες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες.
Χοντροκόβουμε τις πιπεριές.
Βάζουμε το μισό του λαδιού σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε ελαφρά τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε το τηγάνι, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα λουκάνικα και τα ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Σβήνουμε το φαγητό με το κρασί και αφού εξατμιστεί προσθέτουμε τις πιπεριές, το σκόρδο, περιχύνουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και 1 ποτήρι νερό. Το αφήνουμε 15 λεπτά μέχρι να πιει τα υγρά του.
Αλατοπιπερώνουμε ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.