Υλικά
1 κιλό χοιρινές μπριζόλες(περίπου 4 μπριζόλες)
6 πατάτες κομμένες
3-4 σκ. σκόρδο
ξύσμα και χυμό από 2-3 λεμόνια
Λίγη ρίγανη
100 γρ ελαιόλαδο
2 ποτήρια ζεστό νερό
2-3 κ.σ. μουστάρδα
λίγο μέλι
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπλεντεράκι βάζουμε τη ρίγανη, το σκόρδο, το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι, το μέλι, την μουστάρδα, και τα 100 γρ. ελαιόλαδο. Χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.
Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα μεγάλο μπολ, αλατοπιπερώνουμε καλά, προσθέτουμε τις πατάτες και το μείγμα. Ανακατεύουμε καλά. Με προσοχή μεταφέρουμε τις πατάτες και τα κρέατα σε ένα ταψάκι αρκετά μεγάλο ώστε να χωρέσουν όλα σε μια στρώση.
Το καυτό νερό με προσοχή να μην πάει πάνω στις πατάτες ή στις μπριζόλες το ρίχνω μέσα στο ταψί. Σκεπάζουμε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 60 λεπτά.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, ανακατεύουμε τις πατάτες και τις μπριζόλες μια φορά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μισή ώρα με σαράντα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο νερό, να μείνει το φαγητό με τη λεμονάτη σάλτσα του και να πάρει καλό χρώμα το κρέας. Σερβίρουμε!