Υλικά
1 κιλό κεμπάπ (περίπου 5 κομμάτια)
½ κ. γιαούρτι στραγγιστό
1 πακέτο πίτες ολικής άλεσης (από τα καταστήματα μας)
1 κουτί αποφλοιωμένα τοματάκια ή τομάτες φρέσκιες κομμένες καρέ
Λίγο ελαιόλαδο
½ κ.γ. αλάτι
Πάπρικα
Λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
Ψήνουμε τα κεμπάπ κατά προτίμηση στο grill ή σε tefal ή στα κάρβουνα, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Πολτοποιούμε τα τοματάκια και μαζί με τα υπόλοιπα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο τα βράζουμε περίπου για 15’ σε μία μικρή κατσαρόλα, ώστε να φτιάξουμε μια παχύρευστη σάλτσα.
Τηγανίζουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο τις πίτες μας. Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο την πίτα πρώτα, μετά το γιαούρτι με λίγη από τη σάλτσα τομάτας που φτιάξαμε και από πάνω ένα κομμάτι από το κεμπάπ μας.
Είναι μια ευχάριστη παραλλαγή του γνωστού σε όλους μας γιαουρτλού, απλά πολύ πιο ελαφρύ. Δοκιμάστε το!!