Υλικά
2 μπιφτέκια βόεια των 200g
2 μεγάλα κρεμμύδια σε λωρίδες (καραμελωμένα)
2 φέτες τσένταρ
1 τομάτα σε λωρίδες
2 ψωμάκια για burger
Λίγες πίκλες κομμένες (προαιρετικά)
2 κ.σ. μαγιονέζα
3 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε τα κρεμμύδια και περιμένουμε να μαλακώσουν.
2. Μόλις δούμε πως τα κρεμμύδια έχουν μαλακώσει ρίχνουμε την ζάχαρη και το βαλσάμικο, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε περίπου για 15 λεπτά να καραμελωθούν.
3. *Αν δεν θέλετε να κάνετε τα πρώτα δύο βήματα μπορείτε να αγοράσετε καραμελωμένα κρεμμύδια έτοιμα
4. Σε ένα σχαροτήγανο που έχει κάψει σε δυνατή φωτιά βάζουμε τα μπιφτέκια, τα γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές με προσοχή μην μας καούν και τα αφήνουμε ανάλογα πως θέλουμε να είναι το εσωτερικό τους (rare, medium, well done).
5. Μόλις βγάλουμε τα μπιφτέκια από τη φωτιά βάζουμε τα ψωμάκια στο σχαροτήγανο με το εσωτερικό τους προς τα κάτω και τα ψήνουμε με το ζουμί του κρέατος για λίγα δευτερόλεπτα.
6. Ανακατεύουμε την κέτσαπ και τη μαγιονέζα και φτιάχνουμε μια υπέροχη ροζ σάλτσα.
Τα υλικά είναι έτοιμα όμως μας έχει μείνει η σωστή τοποθέτηση αυτών.
Τοποθέτηση
1. Κάτω μέρος του ψωμιού
2. Το μπιφτέκι, για να δώσει νοστιμιά στο ψωμί
3. Το τσένταρ, για να λιώσει πάνω στο μπιφτέκι
4. Τη ντομάτα αλατοπιπερωμένη
5. Τα καραμελωμένα κρεμμύδια
6. Τη σάλτσα μας
7. Τις πίκλες αν τις θέλουμε
8. Κλείνουμε με το πάνω μέρος του ψωμιού