Υλικά
500 γρ. κιµά (μισό χοιρινό μισό βόειο)
2 µέτρια κρεμµύδια
2 σκελίδες σκόρδο
Λίγο μαϊντανό
2 φέτες ψίχα από µπογιάτικο ψωµί
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 αυγό
Αλάτι
Πιπέρι
Αλεύρι
Εκτέλεση για κεφτέδες
Μουλιάζουμε το ψωμί, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Τρίβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε στο ίδιο μπολ με το ψωμί.
Προσθέτουμε τον κιμά, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το αυγό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για μία ώρα, σκεπασμένο με μια μεμβράνη.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια στο μέγεθος που θέλουμε και τα αλευρώνουμε από όλες τις μεριές.
Τα ρίχνουμε στο τηγάνι μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές.
Για τη σάλτσα
Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε την τομάτα, τη ζάχαρη, τον πελτέ, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για 4 λεπτά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, αν χρειάζεται λίγο νερό και την αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά ώσπου να μείνει λίγο ζουμί.
Ρίχνουμε τους κεφτέδες μέσα στη σάλτσα και από πάνω ρίχνουμε τον βασιλικό.
Βράζουμε για 5 λεπτά.