Υλικά (6-8 μερίδες)
1,450 γρ. χοιρινή τηγανιά
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
8 φέτες καπνιστό μπέικον
2 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
150 ml κρέμα γάλακτος
χυμό από 1 λεμόνι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 πρέζα θυμάρι
1 πρέζα καπνιστή πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κομμάτια της τηγανιάς μας και βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα κομμάτια του κρέατος. Αφήνουμε για 5 λεπτά να σοταριστούν γυρνώντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Ύστερα, τα σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να πάρουν μια βράση έως ότου εξατμιστεί όλο το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τις 5 φέτες από το μπέικον, το χυμό λεμονιού, το θυμάρι, την πάπρικα, το πιπέρι και 3 ποτήρια νερό και αφήνουμε το κρέας σε μέτρια φωτιά να βράσει για 50-60 λεπτά έως ότου να μαλακώσει. Σ” αυτή τη φάση, εάν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό για να μην καεί το φαγητό μας. Μόλις δούμε ότι το κρέας είναι πια μαλακό, αφήνουμε το ζουμάκι του να λιγοστέψει
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Ύστερα, την προσθέτουμε στο φαγητό μας που βράζει, ανακατεύουμε ανακινώντας την κατσαρόλα και αφού χαμηλώσουμε τη φωτιά, αφήνουμε τη σάλτσα μας να πάρει 1-2 καλές βράσεις για να «δέσει» ελαφρώς και να μεστώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας να ξεκουραστεί για 10 λεπτά έτσι ώστε να αναδυθούν όλα του τα αρώματα.
Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγανάκι, βάζουμε το υπόλοιπο μπέικον και το αφήνουμε για λίγο να σοταριστεί.
Σερβίρουμε το κρέας, με ψιλοκομμένο μπέικον. Αν θέλουμε συνοδεύουμε και με μια σαλάτα πράσινη ή με πουρέ πατάτας-ρύζι ανάλογα με την προτίμηση σας.