Υλικά
1 μεγάλο κοτόπουλο ξεκοκαλισμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Θυμάρι φρέσκο
Λίγο ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 λωρίδα μπέικον
1 κρεμμύδι
2 χρωματιστές πιπεριές
λίγα ασπρομανίταρα
θυμάρι
200 γρ. γραβιέρα
Για το ταψί
Κρεμμύδι
Καρότο
Σέλερυ
2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη γέμιση για να κρυώσει. Ροδίζουμε το μπέικον, προσθέτουμε τα λαχανικά να μαραθούν, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Προσθέτουμε το τυρί, τυρί κρέμα ή όποιο είδος τυριού θέλουμε.
Απλώνουμε 3 μεγάλα κομμάτια μεμβράνη. Βάζουμε το ανοιγμένο κρέας. Αλατοπιπερώνουμε. Κατά μήκος βάζουμε τη γέμιση. Το τυλίγουμε σε ρολό με τη μεμβράνη και σφραγίζουμε τις άκρες. Τυλίγουμε το ρολό σε αλουμινόχαρτο. Το βυθίζουμε σε νερό που βράζει για 25′. Το αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
Αφαιρούμε τα χαρτιά και ροδίζουμε το ρολό σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα λαχανικά ψιλοκομμένα και αφήνουμε να μαραθούν. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό. Βάζουμε στο φούρνο για 30′ στους 200ºC.
Κόβουμε το ρολό σε φέτες. Βράζουμε δυνατά τη σάλτσα να πυκνώσει. Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος τη σάλτσα. Την περνάμε με το μίξερ χειρός να γίνει βελουτέ. Περιχύνουμε το ρολό.
Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ πατάτας.