Υλικά
1 κουνέλι σε μερίδες
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
1 ποτήρι λευκό κρασί
Χυμός από ένα λεμόνι
1 φύλλο δάφνης
Ελαιόλαδο
Λίγο αλεύρι
Λίγη ρίγανη ξερή
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Αλευρώνουμε λίγο το κουνέλι και το τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι.
Σε τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και τηγανίζω τα κομμάτια του κουνελιού μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5′ μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το κουνέλι στη κατσαρόλα, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά και σβήνουμε με το κρασί και τον χυμό λεμονιού.
Περιμένουμε για 2′ να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμα, τη δάφνη, την πάπρικα, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, καλύπτουμε τα κομμάτια με νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για μιάμιση ώρα.
Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου.