Υλικά για 4 Άτομα
8-10 κομμάτια μοσχαράκι γάλακτος (από κότσι)
5 κουτ. σούπας ηλιελαιο
3 καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
1/2 φλιτζάνι σέλερι ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
8 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες ξεφλουδισμένες
1/2 ματσακι μαιντανο
100 ml κρασί λευκό
2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
1 κουτ. σουπας Jack Daniels Sauce *
500 ml ζωμό βοδινού
αλάτι, πιπέρι, θυμαρι, δαφνη
Εκτέλεση
1) Κόβουμε το κρέας σε φέτες 3 – 4 cm και το αλατοπιπερώνουμε καλά.
2) Ζεσταίνουμε το ηλιελαιο σε τηγάνι και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει καλό χρώμα.
3) Μεταφέρουμε το κρέας σε πιάτο και στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι.
4) Σοτάρουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τον μαιντανο,θυμαρι, δαφνη (2 φυλλα) και τα σκόρδα (λιωμενα). Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
5) Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Σβήνουμε τα κρεμμύδια και τα λαχανικά με το κρασί και μόλις μειωθεί στο μισό, προσθέτουμε τον ζωμό, τον πελτέ και την Jack Daniels Sauce ανακατεύοντας πολύ καλά.
6) Μεταφέρουμε το κρέας σε βαθύ ταψί και το περιχύνουμε με το περιεχόμενο του τηγανιού.
7)Σκεπάζουμε το κρέας με ένα κομμάτι αλουμινοχαρτο. Ψήνουμε το κρέας στον φούρνο για 3-4 ώρες.
8)Σερβίρουμε το κρέας μαζί με τα υγρά από το ταψί. Μπορούμε να συνοδεύσουμε παπαρδελες βρασμενες σε ζωμο βοδινου.
*Jack Daniels Sauce πωλείται στα καταστήματά HQM Δαβούτης