Τηγανιά Κοτόπουλου με πιπεριές και καπνιστή πάπρικα

Υλικά (4 μερίδες):

700 γρ. κοτόπουλο φιλέτο στήθος ή μπούτι, κομμένο σε κύβους 2 εκ. περίπου
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
150 ml. λευκό κρασί
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες ή σε τετράγωνα
1 πράσινη πιπεριά κέρατο, κομμένη σε λωρίδες ή σε τετράγωνα
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα γλυκιά (ή κλασική πάπρικα γλυκιά)
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
1 κ.γ. μουστάρδα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βάζουμε αρκετό λαδάκι στο τηγάνι, περίπου 4-5 κ.σ. (δεν είναι φαΐ διαίτης αυτό, μεζές είναι…) και σε μέτρια φωτιά ροδίζουμε τα κυβάκια κοτόπουλου, λίγα, λίγα, από όλες τις πλευρές.

Μόλις πάρουν χρώμα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε να μαραθούν λίγο.

Σβήνουμε με κρασί, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την πάπρικα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τις πιπεριές.

Αφήνουμε το κοτόπουλο να μελώσει για 15-20 λεπτά περίπου, να πιει το ζουμάκι του και να μείνει με το λάδι. Αν θέλετε πολύ τρυφερό αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε φιλέτο μπούτι και όχι στήθος.

Τελειώνουμε τη σάλτσα με λίγη μουστάρδα και σερβίρουμε αμέσως σκέτο ή συνοδεία πιλαφιού. Τα απομεινάρια του γίνονται ωραία γέμιση για αραβική πίτα ή τορτίγια μαζί με τριμμένη γραβιέρα.

Βαθμός ευκολίας

80%

Χρόνος Εκτέλεσης

76%
  • SHARE
Contact

Συνδεθείτε με τον Δαβούτη.

Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε πληροφορία
σχετικά με τα προιόντα και τα καταστήματά μας.

Κατάστημα Νέας Ιωνίας

Αλ. Παναγούλη & Εργασίας 15, Νέα Ιωνία, Αθήνα
Τηλ. 210 2792171 (2 Γραμμές) Fax 210 2790 308
Ωράριο Λειτουργίας
Δευτέρα – Παρασκευή: 08:00πμ – 21:00μμ
Σαββάτο: 08:00πμ – 18:00μμ
Email: [email protected]

Κατάστημα Χαλανδρίου

Αγίας Παρασκευής 130, Χαλάνδρι, TK 152 32
Tηλ. 210 6814084
Ωράριο Λειτουργίας
Δευτέρα – Παρασκευή: 08:00πμ – 21:00μμ
Σαββάτο: 08:00πμ – 18:00μμ
Email: [email protected]

Χονδρική

Αλ. Παναγούλη & Εργασίας 15, Νέα Ιωνία, Αθήνα,
Tηλ. 210 2720096 – 210 2717882 (4 Γραμμές)
Ωράριο Λειτουργίας
Δευτέρα – Παρασκευή: 08:00πμ – 16:00μμ
Email: [email protected]

ΤΗΛ: 210 2792171

© Copyright 2024 Δαβούτης Α.Ε., Εμπορία & Επεξεργασία Κρεάτων
Powered by

Contact