Υλικά (4 μερίδες):
700 γρ. κοτόπουλο φιλέτο στήθος ή μπούτι, κομμένο σε κύβους 2 εκ. περίπου
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
150 ml. λευκό κρασί
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες ή σε τετράγωνα
1 πράσινη πιπεριά κέρατο, κομμένη σε λωρίδες ή σε τετράγωνα
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα γλυκιά (ή κλασική πάπρικα γλυκιά)
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
1 κ.γ. μουστάρδα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζουμε αρκετό λαδάκι στο τηγάνι, περίπου 4-5 κ.σ. (δεν είναι φαΐ διαίτης αυτό, μεζές είναι…) και σε μέτρια φωτιά ροδίζουμε τα κυβάκια κοτόπουλου, λίγα, λίγα, από όλες τις πλευρές.
Μόλις πάρουν χρώμα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε να μαραθούν λίγο.
Σβήνουμε με κρασί, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την πάπρικα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τις πιπεριές.
Αφήνουμε το κοτόπουλο να μελώσει για 15-20 λεπτά περίπου, να πιει το ζουμάκι του και να μείνει με το λάδι. Αν θέλετε πολύ τρυφερό αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε φιλέτο μπούτι και όχι στήθος.
Τελειώνουμε τη σάλτσα με λίγη μουστάρδα και σερβίρουμε αμέσως σκέτο ή συνοδεία πιλαφιού. Τα απομεινάρια του γίνονται ωραία γέμιση για αραβική πίτα ή τορτίγια μαζί με τριμμένη γραβιέρα.